Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, BESST-İVAL’25 etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize yönelik önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Etkinliklerde; öğrenci etkileşimini artıran ve mesleki gelişimi destekleyen akademik konferans ile atölye buluşmaları, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.Etkinlikler kapsamında düzenlenen “Mütercim ve Tercümanlık Alanında Kariyer, Sektör ve Mesleki Gelişim: Akademik Konferans ve Atölye Buluşması”, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Hemdert Topluluğu tarafından, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES Projesi iş birliğiyle gerçekleştirildi. Etkinlik, akademik içeriklerin yanı sıra sektörel tecrübelerin de paylaşıldığı verimli bir platform oluşturdu.
Program, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdussamed Yeşildağ, açılış konuşmasıyla katılımcılara hitap etti.
Açılışın konuşmasının ardından Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ziya Tok, “Yapay Zekâ Destekli Çeviri Araçlarının Çevirmenlik Mesleğindeki Yeri ve Katkıları” başlığında bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktardı. Doç. Dr. Ziya Tok’un sunumunun ardından Arapça Mütercim Tercüman Bilal Hüseyin, “Çeviri Piyasasına Girişte Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” üzerine sunum yaptı.
Ayrıca etkinlik kapsamında düzenlenen “İş Arama Becerileri Eğitimi” başlıklı programda, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Murat Altıntaş öğrencilerle bir araya geldi. Eğitimde, kariyer planlaması, özgeçmiş hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık gibi konularda önemli bilgiler paylaşıldı.
BESST-İVAL’25 kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlikler, öğrencilerin hem akademik hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlarken, sektörel farkındalıklarını da artırdı. Programlar, katılım belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.