2023-2024 Güz Yarıyılı Lisans ve Ön Lisans Programları Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuruları

2023-2024 GÜZ YARIYILI LİSANS VE ÖN LİSANS PROGRAMLARI

KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

“Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” gereğince 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında Üniversitemiz ön lisans ve lisans derecesi veren diploma programlarının Örgün, İkinci ve Uzaktan Eğitim Programlarına Kurum İçi yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranacak şartlar, istenen belgeler ve başvuru takvimi aşağıda belirtilmiştir.

A-BAŞVURU TAKVİMİ:

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisans ve Ön Lisans

Programları Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

ÜNİVERSİTE ADI

Başvuru Tarihi

 Değerlendirme Tarihi

Sonuç İlan Tarihi

Kesin Kayıt Tarihi

Yedek Kayıt Tarihi

 Başlangıç

 Bitiş

 Başlangıç

 Bitiş

 Başlangıç

 Bitiş

 Başlangıç

 Bitiş

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ

01.08.2023

15.08.2023

16.08.2023

31.08.2023

01.09.2023

04.09.2023

06.09.2023

07.09.2023

08.09.2023


B-KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ŞARTLARI VE AÇIKLAMA

  1. Bir fakülte, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunun kendi bünyesindeki veya aynı üniversite içinde yer alan diğer fakülte, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunun bünyesindeki eşdeğer düzeyde diploma programlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dahilinde yatay geçiş yapılabilir.
  2. Kurum içi yatay geçiş için öğrencinin; disiplin cezası almamış, başvurduğu yarıyıla kadar kayıtlı olduğu diploma programındaki tüm dersleri almış, dönem kaybı olmaksızın başarıyla tamamlamış (en az CC veya yüzlük not sisteminde en az 60 olması) ve bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 70 olması gereklidir. Öğrencinin, ilgili yılda almış olduğu yerleştirme puanı, başvurduğu bölüm/ana bilim dalı/programın ilgili yıldaki taban puanından en fazla %5 (yüzde beş) düşük olabilir.
  3. Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.
  4. Yatay geçiş için, aynı anda, sadece bir programa başvuruda bulunulabilir.
  5. Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanına sadece Üniversitemiz öğrencileri başvurabilir.

C-KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER

  1. Başvuru Dilekçesi için tıklayınız. (Başvuru dilekçesinin çıktısı alınıp eksiksiz doldurulmalıdır.)
  2. Öğrenci Belgesi (Yeni Tarihli) veya E-devlet üzerinden alınan Öğrenci Belgesi
  3. Adayın kayıt yaptırdığı yıla ait ÖSYS sonuç (Yerleştirme) Belgesinin İnternet çıktısı
  4. Ders içerikleri (Kayıtlı olunan üniversitenin Bilgi Paketinden alınabilir.)
  5. Onaylı veya E-devlet üzerinden alınmış Transkript
  6. Disiplin cezası almadığını gösteren belge
  7. % 10’luk dilime girenler için yazı. (İkinci Öğretimden normal öğretime geçecek öğrenciler için istenilmektedir.)

D-BAŞVURU ADRESİ:

Başvurular online olarak http://basvuru.kku.edu.tr/yatay_gecis.aspx üzerinden yapılacaktır. Belgesi eksik  olanların başvuruları işleme konulmayacaktır. (Eksik evrak ile başvuruda bulunanlara evraklarını tamamlamaları için herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.)

E-KONTENJANLAR

2023-2024 GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

F-BİLGİLER

Üniversitemizin Son Dört Yıla Ait Taban ve Tavan Puanları

Yönetmelik 

Yönergeler

G-ÖNEMLİ NOTLAR

  1. İlgili yılda/dönemde yatay geçiş başvurusu kabul edilerek kayıt yaptıran ancak eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce (18 Eylül 2023 tarihinden önce) yatay geçiş hakkından vazgeçen öğrencilerin yatay geçiş işlemleri iptal edilir. Bu öğrenciler yatay geçiş yapmış öğrenci kabul edilmez ve yatay geçiş başvurusu yaptıkları yükseköğretim kurumuna geri dönerler. Bu öğrenciler yatay geçiş kaydını iptal ettirdikleri yıl/dönemde başka bir yükseköğretim kurumuna yatay geçiş hakkı elde etmeleri durumunda yatay geçiş yapabilirler. Bu durumdaki öğrenciler de bu madde hükümlerine göre yükseköğretim öğrenci veri tabanına (YÖKSİS) işlenir.
  2. Yatay geçiş başvurusu kabul edilerek kayıt yaptıran ve yatay geçiş hakkından vazgeçen öğrenciler şahsen veya vekili aracılığı (noterden) ile Öğrenci İşleri Dairesine başvurabilirler.
  3. Yatay geçiş sonuçları ilgili Fakülte/Meslek Yüksekokullarının web sayfasından ilan edilecektir.